Mjesto održavanja konferencije Hotelska kuća 2022.

Image

Konferencija će se održati na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ika, Primorska 46.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) sa sjedištem u Opatiji svoje je djelovanje započeo 1960. godine. Kao  sastavnica Sveučilišta u Rijeci, Fakultet je danas jedina visokoobrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja izvodi programe u području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja što ga čini važnim čimbenikom razvoja hrvatskog turizma.

Suradnja s drugim visokim učilištima u Hrvatskoj i drugim zemljama, kao i suradnja s institucijama i tvrtkama u privatnom i javnom sektoru te civilnom društvu od velike su važnosti za održavanje dobre kvalitete obrazovanja i istraživanja.

Opatija

Opatija, 13 km zapadno od Rijeke, smjestila se u Kvarnerskom zaljevu na zaštićenom mjestu u podnožju planine Učke. Do sredine 19. stoljeća bilo je to malo ribarsko selo. Opatija (na njemačkom i talijanskom Abbazia) dobila je ime po benediktinskoj opatiji koja se nalazi u središtu Opatije.

Moderna povijest grada započela je sredinom 19. stoljeća, kada je izgrađena Villa Angiolina. Tada su mnoge poznate osobe iz Zagreba, Beča i Budimpešte dolazile boraviti u “Angiolini” i u Opatiji. Opatija je postala mondeno odredište austrijske carske obitelji i austrijskog plemstva. Ubrzo su izgrađeni luksuzni hoteli i grand belle époque rezidencije i vile. Prvi luksuzni hotel – Hotel "Quarnero" (danas "Grand Hotel Kvarner") izgrađen je 1884. godine. Hotel Kronprinzessin Stephanie otvoren je 1885. Prvi opatijski vodič objavljen je u Beču 1883. s naslovom Abbazia, Idylle von der Adria.

Za više informacija posjetite https://www.visitopatija.com/hr

Image

Liburnia Riviera Hoteli

Image

Hotel Excelsior Lovran ****

Poveznica: Availability (liburnia.hr)

Promo kôd: HK2022

Image

Hotel Marina Mošćenička Draga ****

Poveznica: Availability (liburnia.hr)

Promo kôd: HK2022